Oct 20, 2009

كيك شاي بالتفاح..................... apple teacake




مقادير

150زبده غير مملحه
200غرام سكر
2بيضه مخفقه
ملعقه صغيره فانليا
كوب ونصف دقيق ذاتي الاختمار
ثلثين كوب زبادي
تفاحه واحده
ملعقة صغيره قرفه

الطريقة
يتم تسخين الفرن لدرجة 180 ,دهن قالب دائري مقاس 20 سم ويبطن بورق الخبز
يخفق 130غ من الزبده مع 3/4 السكر الي يصبح مثل الكريمه

بتتدريج يضاف البيض وبعد كل اضافه يخفق الخليط جيدا
ثم تضاف الفانليا والدقيق ومع الخفق وبعدها ياضف الزبادي
يسكب الخليط في قالب المعد مسبقا
و ترص الشرائح التفاح بتساوي على شكل دائري ,يرش القرفه والسكر فوق الكيك و وكمية الزبده المتبقيه يتم اذبتها وسكبها فوق الكيك .تخبز في فرن لمدة ساعه تقريبا
وبعد اخراجها من الفرن تترك في القلب لمدة 30 دقيقه وبعدها تقبل على سلك لتبرد,يخلط كميه قليله من السكر والقرفه وترش فوق الكيك .
وان شاء الله تنال اعجابكم
الف صحه وعافيه









TEACAKE
Preparation time: 15 minutes Total cooking time: 1 hour Serves 8

~ ~
150 g unsalted butter,
chopped 200 g caster sugar
2 eggs, lightly beaten
1 teaspoon vanilla essence
11/2 cups (185 g) self-raising flour, sifted
2/3 cup (185 g) yoghurt
1 apple (Granny Smith), peeled, cored and thinly sliced
1 teaspoon ground cinnamon

1 Preheat the oven to moderate 180°C (350°F/Gas 4). Grease a deep 20 cm round cake tin and line the base with baking paper. Beat 130 g of the butter and 3/4 cup (185 g) of the sugar with electric beaters until light and creamy.


2 Gradually add the egg, beating well after each addition until combined. Add the vanilla essence. Fold in the flour, then the yoghurt and stir until smooth. Spoon the mixture into the prepared tin and smooth the surface.

3 Arrange the apple slices evenly over the mixture in a circular pattern starting in the centre. Sprinkle with the cinnamon and the remaining sugar. Melt the remaining butter, then drizzle over the top. Bake for 1 hour, or until a skewer comes out clean when inserted into the centre of the cake. Leave in the tin for
30 minutes before turning out onto a wire rack to cool. If desired, combine a little extra cinnamon and sugar and sprinkle over the apple.