Aug 16, 2009

تــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــارت الفواكه




نوع من الكيك على شكل تارت هو كتير سهل , لا يحتاج الي وقت ولا مجهود




المقادير
4بيضات
4ملاعق دقيق
ملعقه كبيره نشا
ملعقه كبير لوز مطحون
5ملاعق سكر
بشر برتقال او ليمون
فانليا
نصف ملعقه صغير بيجن بودر
حبة عصير منديلن او اي نوع من الحمضيات
يتم خفق البيض والسكر الي يصبح مثل الكريم ,ثم باقي المواد وتخلط بخفه.













الحشو
كريمة الباستير
صفار بيضتان
ملعقتان كبيرتان نشا
ربع كوب حليب سائل
كوب الاربع ماء
ملعقتان سكر
فانيليا
ملعقه كبيره لوز مطحون
يتم تسخين الحليب والماء والسكر واللوز,في هذه
الاثناء يتم خفق البيض مع النشاء
وقليل من الحليب الساخن وبعدها يسكب الصفار على الحليب ويخفق بسرع حتى تجمد ,تترك لي تبرد قليلا ويضاف بعدها الفانليا .

طريقة التزين
يتم سكب قليل من العصير على الكيك
بعدها يوضع قليل من المربي فراوله بشكل عشوائي او خطوط على رحتك.
تسكب كريمة الباستير على الوجهه ,يتم ترتيب الفاكهه على ذوقك




ملاحظات

ممكن تغير نوع الفاكهه لا تقيدي بنوع معين
اتسبدال كريمة الباستير بكريم شانتي او مثلا كريمة التشيز كيك راح تتطلع كثير طعمتها بتجنن
ممكن جناش شكولاتة
ممكن تعمل كيك شكولاتة




For the cake

4 eggs
4 table spoon flour
1 table spoon corn flour
I table spoon almond flour
5 table spoon sugar
Lemon or Orange rind
Vanilla
½ tea spoon beak powder
Juice of one whole orange juice or any Citrus fruit


Beat the eggs with sugar and the vanilla in a elector mixture till its creamy, then add all the dry ingredients , Lemon or Orange rind also pour in the lemon and orange juices.

Baking the cake Spoon the batter into the prepared pan and smooth the top with a spatula. Bake for 15 to 20 minutes, or until a wooden toothpick inserted in the center of the cake comes out clean. Transfer the cake to a cooling rack and allow it to cool in the pan for 10 minutes. Invert the cake onto a rack, remove the pan, and cool to room temperature.
Then


For the filling
2 Egg yolk
2 table spoon corn flour
¼ milk
2/3 water
1 table spoon almond flour

Heat the water, milk, sugar and almond flour.
Beat the 2 Egg yolk with corn flour and pour some of the hot liquid mixtur to the eggs mixture, after that pure it over the hot milk mixture it until its thick.


We will need

Any kind of jam
Fruits ,strawberries and kiwis


Now it’s the time to assemble the cake first spread the jam over the cake ,then pur over it the cream after that we but the fruits in order you like

2 comments:

Culinary Couture said...

Can I get a translation of this recipe in English please?

juri said...

That’s my pleasure I will translate it and hope that you like it .
Thank you for visiting my blog